Huidige tentoonstelling

Huidige Tentoonstelling | Peggy Mental Coaching

In de galerie is de serie ‘Backra Build’ van Stacey Tyrell te zien. Dit is een serie "ego" werken die de vraag opperen of het bleken van een huid uit een schoonheidsideaal kan ontstaan? En of dit de oplossing kan zijn tegen racisme! Het lijkt in verschillende wereld delen erop dat het bleken van de huid dichterbij is dan als we denken. Er zijn van verschillende grote cosmetisch farmaceuten whitening producten te koop. Tyrell wil met haar serie 'Backra Build' onderzoeken of er draagvlak is voor het bleken van de huid en wat het maatschappelijik effect dit zou hebben op de omgeving. Maar ook onderzoekt zij met haar serie hoe mensen van gemengd bloed in dubbele identiteiten en loyalieteit vaak gespleten leven.

De foto’s kunnen als serie aangeschaft worden of als enkel stuk. Voor iedereen die de tentoonstelling ziet, geldt hoe dan ook dat er een upliftend proces in gang wordt gezet. Niets is onoverkoombaar. Hierdoor kunnen obstakels makkelijker overwonnen worden. De lading van veel stigma wordt geprojecteerd op de kunst, waardoor mensen ervaren dat ze meer op elkaar lijken, dan dat men denkt. Het schoonheidsideaal kent geen grens.
 

Kunnen we deze controversiéle en absurdistische vraag dan met ja beantwoorden, zonder ons te schamen of schuldig te voelen?;

" Witte mensen bezoeken een zonnebank, nemen dikkere lippen of een dikke bibs.
Zou het niet mooi zijn als zwarte mensen mogen bleken voor een esthetisch effect? ''

 

Biografie Stacey Tyrell

Stacey Tyrell is geboren en opgevoed in Toronto, ON, Canada. Zij studeerde aan de OCAD University studierichting Photography. Haar werk behandelt overwegend thema's van identiteit, ras en erfgoed in relatie tot de postkoloniale samenlevingen en de Caribische Diaspora.

Haar werk is verschenen in voorstellingen zoals Flash Forward 2012 bij de Magenta Foundation, hedendaagse Afrikaanse Canadese fotografie in het Royal Ontario Museum en het Canadese Museum voor Immigratie in Pier 21, MLK50 op de Places of Arts, PQ en Photography NOW 2009 bij het Centrum voor Fotografie in Woodstock, NY.

Haar beelden maken deel uit van Heritage Canada en de permanente collecties van de Montreal Arts Interculturels collecties en zijn verschenen in Europese publicaties, Marie Claire South Africa, Pictures From Paradise: een overzicht van hedendaagse Caraïbische fotografen, Canadian Art Magazine, ARC Magazine, Prefix Photo En Applied Arts Magazine.

Zij heeft ook deelgenomen aan diverse panels, waaronder de Canadese Raad voor de Kunst Next Generation Sounding 2013. Ze is momenteel woonachtig in New York.

© Copyright
 
  • Stacey Tyrell, Ertha, 44yrs. (2013)

    Stacey Tyrell, Siobahn, 15yrs. (2012)

    Stacey Tyrell, Glynnis, 30yrs. (2011)

  • Stacey Tyrell Boadicea, 54yrs. (2013)

    Stacey Tyrell Agnola,62 yrs. (2013)

    Stacey Tyrell, Mara, 17 yrs. (2011)