Art is Therapy

Peggy Mental Coaching is een coaching praktijk waar kunst, spiritualiteit, holisme en NLP samenkomt. Door theoretisch onderlegd te zijn, een open blik, ervaringen en bezieling kwam onze coach in aanraking met de methodiek “Art is Therapy” van Alain de Botton. Geïnspireerd en gemotiveerd door deze filosoof is Peggy haar eigen trainingen gaan ontwikkelen. 
 

Toegepast in coaching en training

Bij Peggy Mental Coaching wordt coaching en training aangeboden voor particulieren en organisaties. Kunst wordt in de galerie ingezet als instrument om emoties en gedachten te ordenen, het signaleren en projecteren van problemen, het bieden van troost maar ook voor het openen van een gesprek. De trainingen zijn dynamisch en worden aangeboden aan groepen en individuen, ze zijn ingericht met Psychologisch analyses van de prive of groepssituatie daarbij wordt er gebruik gemaakt van; zang, dans en spel. In de galerie is een geluidsinstallatie aanwezig, waarmee zang en spraak duidelijk kan worden ingezet of getraind.

 

“Een gereedschap is een verlengstuk van het lichaam waarmee je een wens in vervulling kunt doen gaan.
We hebben het nodig vanwege onze fysieke beperkingen.
Om het doel van kunst te ontdekken, moeten we vragen welke dingen onze geest en emotie nodig hebben om beter te kunnen functioneren.
Bij welke psychologische beperkingen kan kunst van pas komen?”

- Kunst als Therapie, Alain de Botton & John Armstrong